Hoe zeg je nee tegen seks zonder je partner pijn te doen?

nee tegen seks

Zo zeg je nee als je geen seks wilt, zonder je partner pijn te doen!

We zouden waarschijnlijk allemaal willen dat seks spontaan gebeurde, elke keer gedreven door sterke verlangens; dat ze allebei zo graag willen dat je niet kunt wachten tot je in de slaapkamer bent voordat je je uitkleedt en dat je elkaar gewoon moet hebben.

Maar dit is helaas vaker een uitzondering.

Het is heel normaal dat ze er niet allebei tegelijk zin in hebben

Het komt zelden voor dat beide partners in een relatie op exact hetzelfde moment in seks geïnteresseerd zijn. Je partner wil niet altijd wanneer jij wilt, net zoals het niet altijd zo is dat jij wilt wanneer je partner wil. Jullie zijn tenslotte twee verschillende mensen met twee verschillende behoeften. En hoewel het libido op hetzelfde niveau kan zitten, zal niet per se elke behoefte hetzelfde. zijn

Dus, hoe moet je een partner afwijzen als je zelf geen seks wilt of gewoon even opgewonden bent? En is er een goede manier om je partner af te wijzen, zonder hem pijn te doen, om zelf een slecht geweten te hebben, of om druk te voelen om ja te zeggen?

De Amerikaanse seksuoloog Vanessa Marin heeft dit meermaals op haar blog vermeld . Een van haar grootste tips gaat over het wegnemen van het slechte geweten. Dit kan door te accepteren en te erkennen dat het volkomen normaal is om er geen zin in te hebben of opgewonden te raken op het moment dat de partner het initiatief voor seks neemt. Als je dit voor jezelf normaliseert, heb je een grotere kans om de druk weg te nemen die je misschien voelt om ja te zeggen.

Hoe zeg je nee tegen seks, zonder je partner pijn te doen?

Er is waarschijnlijk niet één “afwijzingsmethode” die voor iedereen werkt, maar er is er een die iedereen moet vermijden! Hoe je partner ook het initiatief neemt en je bent niet in de stemming, je moet niet reageren met een “huff” of een volmondig nee. Dergelijke antwoorden kunnen ongetwijfeld verder gaan dan het zelfvertrouwen van de partner. Probeer liever complimenten te geven voor het nemen van initiatief, en benadruk dat het niets te maken heeft met je partner die je nu niet wilt. Communicatie is de sleutel tot een goed leven samen – ook als het om afwijzing gaat!

Wanneer uw partner het initiatief neemt op een ongepast moment of op een niet-ideale manier, kan men liever nadenken of er andere procedures zijn die een andere keer beter bij je hadden kunnen werken – en dit dan op een gepast moment aan de partner overbrengen. Misschien neem je liever zelf het initiatief door zelf te gaan masseren, of heb je behoefte om te horen hoeveel je partner op dat moment voor je voelt…? 

Door verschillende benaderingen voor te stellen waarvan jij denkt dat die voor jou geschikt zijn, en door hierover met je partner te praten, wordt de druk weggenomen die de initiatiefnemer kan voelen om het initiatief op de “juiste manier” te nemen. Het zal het ook makkelijker voor je maken om nee te zeggen, zonder een schuldig geweten te hebben.

Als jij of je partner zelden of nooit zin in seks heeft, zijn er waarschijnlijk andere dingen dan de manier waarop je het initiatief neemt dat je eerst moet aanpakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.