6 tips tegen liefdesverdriet

liefdesverdriet

Wie kent hem niet? Liefdesverdriet na een breuk heeft bijna iedereen getroffen. Het einde van een relatie kan worden geassocieerd met perioden van verdriet die vergelijkbaar zijn met het verlies van een geliefde. Vaak heb je in het begin zin om niets te doen, en dat is prima. Iedereen die aan liefdesverdriet lijdt en zich afvraagt: “Wat kan er aan liefdesverdriet gedaan worden?”, Krijgt de volgende tips.

1. Sport

Sporten is nog steeds de beste manier om opgekropte emoties los te laten en opgehoopte stress te verminderen. Na een relatiebreuk kan het goed zijn om gewoon de frisse lucht in te gaan en te sporten. Sportactiviteiten wekken gevoelens van geluk en afleiding op, vooral in de eerste fase van liefdesverdriet. Of het nu gaat om een ​​Zumba-les, yoga, zwemmen of joggen – iets nieuws proberen kan veel voldoening geven, zowel in een groep als alleen.

2. Tijd voor mij

Tijd voor jezelf kan er heel anders uitzien, afhankelijk van je behoeften. Ga gewoon naar een spa en trakteer uzelf op het volledige wellnessprogramma, neem een ​​lang bubbelbad, bekijk uw favoriete kinderfilm of maak een wandeling naar favoriete plekken in de stad. Me Time betekent doen wat je wilt – ongeacht anderen of compromissen sluiten. Trouwens: je kunt ook van jezelf leren houden met masturbatie!

3. Reizen

Het hoeft niet ver weg te zijn. Soms is het voldoende om de plek waar de scheiding pijn doet even te verlaten en ergens anders aan andere gedachten te denken. Het organiseren van een korte trip met vrienden kan wonderen verrichten. Als je moed wilt vatten en je stabiel genoeg wilt voelen, kun je ook alleen op avontuur gaan, nieuwe mensen ontmoeten en plezier hebben.

4. Wees creatief

Liefdesverdriet biedt ook de positieve mogelijkheid om je creatieve ader de vrije loop te laten. Hoeveel liedjes en gedichten gaan over het omgaan met een breuk? Dus neem een ​​pen in je hand en begin erop te schrijven. Of laat de gevoelens gewoon de vrije loop op het doek met een emmer verf!

5. Help anderen

Niets is zo goed of zo gelukkig als anderen helpen. Vrijwillig naar het dierenasiel gaan, oude kleren meenemen naar de kledingdonatie of bomen planten – een zinvolle bezigheid verdrijft droevige gedachten aan scheiding en geeft een boost aan het zelfvertrouwen.

6. Vrienden en familie

Bij alle andere tips worden natuurlijk vrienden en familie meegenomen. Als ankers bieden ze ondersteuning en kunnen ze ook waardevol advies geven. Als je geen zin hebt om alleen te zijn, helpt het om met familieleden en vrienden te praten of gewoon een tijdje bij elkaar te zitten. Verdriet delen met anderen brengt ook vaak overeenkomsten aan het licht.

Liefdesverdriet Depressie?

Natuurlijk zijn er liefdesverdriet die niet meteen helpt om jezelf op nieuwe taken te storten. Het gevoel van leegte kan je overweldigen en andere aspecten van je leven beperken. In dat geval kan praten met een therapeut helpen om de breuk te verwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.