Wat is voetfetisj?

voet fetisj

Naast de lak-, leer- en latexfetisj is de voetfetisj een van de meest voorkomende. Vooral mannen lijken deze fetisj te koesteren en een van de bekendste vertegenwoordigers is waarschijnlijk Quentin Tarantino, die ook in films zijn voorkeur spreekt. In mijn omgeving is het hele onderwerp op de een of andere manier bekend, maar wordt het nog steeds als iets bizar gezien. En ik betrap mezelf erop dat ik mezelf afvraag: wat is er zo hot aan voeten?

Dus om het geheel een beetje beter te begrijpen en om verschillende perspectieven te leren kennen, doe ik wat onderzoek. Om dit te doen, blader ik niet alleen door forums en Facebook-groepen van voetfetisjisten, maar ook op sites van voornamelijk vrouwen die foto’s of verschillende diensten aanbieden. Maar daarover later meer. 

Oorzaken van de fetisj

Allereerst iets over de achtergrond: aangezien de hersengebieden voor de geslachtsorganen erg dicht bij die voor de voeten liggen, nemen onderzoekers aan dat er mogelijk overlappende stimuli zijn. Dit maakt de voet ook vaker een object van verlangen dan handen of oren. Vanuit medisch oogpunt is voetfetisjisme niet eens echt een fetisj, aangezien voeten heel vaak worden meegenomen als een factor bij het beoordelen van de aantrekkelijkheid van een partner. Terwijl vrouwen statistisch gezien meer waarde hechten aan hun eigen voeten, kijken heteroseksuele mannen vaak eerder naar de voeten van het andere geslacht. Ze geven de voorkeur aan proportioneel kleinere voeten voor een potentiële partner. Grote voeten worden door beide geslachten steeds meer geassocieerd met mannelijkheid. De voetfetisj vertegenwoordigt dus ook een vrij algemene uiting van seksuele voorkeur.

Het wordt vooral interessant als je naar verschillende onderzoeken over voetfetisj kijkt. In feite was er een toename van pornografisch materiaal met een focus op voeten in tijden van toegenomen epidemieën van seksueel overdraagbare aandoeningen. Footjobs werden als veilige seks beschouwd . Deze perioden overlapten echter ook met fasen van toenemende vrouwenemancipatie.

Hoe wordt een voetfetisj uitgedrukt?

Er zijn zoveel vormen dat mijn lijst hier eindeloos zou duren. De voorkeur voor voeten kan betrekking hebben op vrijwel elke eigenschap. Dit varieert van maat, breedte, geur tot individuele gebieden zoals de tenen of bepaalde voetsieraden. Voor sommigen bieden versleten sokken of versleten schoenen ook een bijzondere charme. Het is belangrijk op te merken dat smaken hier compleet anders kunnen zijn. 

Het onderwerp voeterotiek omvat ook verschillende mogelijkheden om de voetfetisj daadwerkelijk in het seksleven op te nemen. Hoewel een voetmassage een heel ontspannend onderdeel van het voorspel kan zijn, is de footjob een seksuele praktijk op zich. 

De geslachtsdelen worden gestimuleerd door de hele voet of slechts gedeeltelijk door de tenen. De voeten kunnen eenvoudig tegen de penis of de vulva wrijven of speciale technieken uitvoeren (bv. De voetzolen op en neer laten lopen over de schacht van de penis en draaiende bewegingen maken).

Als onderdeel van BDSM maken voeten vaak deel uit van kleine martelspelletjes. Deze omvatten het onvrijwillig kietelen van de voeten, de bastinade (slagen met een stok op de voetzolen) of vertrappelen . De masochistische partner geniet van de plezierpijn die wordt veroorzaakt wanneer een andere persoon over het lichaam rent, springt of erop staat. Dit kan op blote voeten of in speciale schoenen gebeuren. Het absolute hoogtepunt in dit geval is de binding van de testikels.

Ik heb zelfs verzoeken om vertrappelen in mijn mailbox op verschillende sociale netwerken gehad. Uit nieuwsgierigheid begon ik een gesprek met een man om erachter te komen wat hem enthousiast maakt over de kwestie. Zijn antwoord:

Dit gevoel, wanneer een vrouw met haar hele gewicht over verschillende delen van het lichaam rent en de volledige controle heeft, is gewoon ongelooflijk goed. – M.

Nylon kousen of laarzen waren bijzonder aantrekkelijk voor hem, en je zou een paar minuten over je lichaam moeten springen. Een punt dat nog steeds erg belangrijk voor hem was: mijn gewicht. Als ik te zwaar in zijn ogen was geweest, “zou de lichtvoetigheid niet zijn gegeven en de pijn te groot “. Ik heb het niet geprobeerd, maar kom op forums veel andere verzoeken tegen.

Het zogenaamde crushen was helemaal nieuw voor mij De onderdanige partner wordt gestimuleerd door te kijken hoe de dominante partner objecten met zijn voeten verplettert. Ook hier is de variatie oneindig en vind ik alles, van advertenties tot kleine modelauto’s tot diverse soorten voedsel. 

Geven en nemen

Er is een ongelooflijk aantal Facebook-groepen waarin mensen niet alleen hun gemeenschappelijke voorkeur voor voeten delen, maar ook waar de meerderheid van de vrouwen foto’s beschikbaar stelt en verzoeken aanneemt. Er worden wensen geuit (” Stuur alsjeblieft verpletterende foto’s van bananen of chocoladekusjes ” – M.) of gevraagd om privécontact. 

Natuurlijk ben ik ook geïnteresseerd in de redenen waarom veel vrouwen foto’s, video’s of persoonlijke service bieden. Van rapporten en persoonlijke berichten aan exploitanten van voetfetisj-sites, krijg ik onder andere de volgende feedback:

Ik heb er geen probleem mee om iemand te helpen zijn erotische fantasieën te vervullen, zolang niemand wordt geschaad. Bovendien betalen velen je en kun je iets verdienen . – W.

Het monetaire aspect lijkt in het hele fetisjgebied een reden te zijn om aan bepaalde voorkeuren te voldoen (trefwoord: gedragen slipje opsturen). Maar er zijn ook providers die het gebruiken om hun eigen fantasieën te vervullen. Een operator van een Facebook-groep antwoordt me: 

Ik stuur alleen foto’s – en ik laat graag mijn voeten zien. Ik geniet van de vele complimenten en het geeft me een beetje een boost in zelfvertrouwen. Ik reageer niet op heel vreemde verzoeken. – W.

De herkenning en de onderdanige zijn voor hen ook een mogelijkheid om zichzelf te gedragen en dominant te zijn. Maar ik heb nog een laatste vraag in mijn hoofd. Is het niet een raar gevoel om een ​​volslagen vreemde voetfetisjist te ontmoeten om een ​​fantasie uit te beelden?

Zeker, de eerste keer had ik een erg misselijk gevoel. Maar je ontmoet elkaar toch nooit eerst in een privékamer! – W.

Ik krijg dit gevoel van beide kanten op fora. Een neutrale plek is een absolute must voor een eerste gesprek zodat beide partijen zich veilig voelen. Het gaat tenslotte om iets intiems voor beiden. 

Laatste gedachten

Er zijn zoveel graden van voetfetisj, gekoppeld aan individuele voorkeuren, dat het onmogelijk is om iets in het algemeen te beoordelen. Mijn onderzoek is op veel gebieden zeer verhelderend geweest, zodat ik misschien zelfs ga begrijpen wat veel mensen zo cool vinden aan voeten. Of je nu af en toe een paar ongevaarlijke voetmassages of een footjob in je seksleven wilt opnemen, je liefde voor hardere oefeningen wilt ontdekken of gewoon niets uit je voeten kunt krijgen – seksuele diversiteit brengt het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.