Sensualiteit en seks tijdens je menstruatie

sex tijdens menstruatie

seks tijdens je menstruatie is een natuurlijk, gezond en geweldig iets met veel voordelen voor je lichaam en ziel! Toch voelen veel vrouwen en mannen zich onzeker over het onderwerp. Uit een onderzoek bleek dat meer dan een derde (37%) van de vrouwen seks tijdens hun menstruatie onhygiënisch vindt. Hoewel het onderwerp meer ontspannen wordt behandeld, heeft volgens de enquête slechts 16% vaginale seks tijdens hun menstruatie. Maar wat houdt ons eigenlijk tegen? Hier krijg je de beste tips voor sensuele momenten en hoe je ondanks krampen en PMS fijne dagen kunt hebben.

Omgaan met seks tijdens je menstruatie

❤️ Wees zelfverzekerd: menstruatie is een natuurlijk proces en is niet vies of grof. Seks hebben tijdens je menstruatie is niet ongewoon, onhygiënisch of onveilig. Je hoeft je nooit te schamen of je te verontschuldigen voor je lichaam.

❤️ Wees open: als je zin hebt om seks te hebben tijdens je dagen, moet je dit van tevoren met je partner bespreken. Een “nee” moet ook worden geaccepteerd. Het zou zonde zijn als het mooiste van de wereld een (onaangename) verrassing wordt en de reactie je gevoelens kwetst.

❤️ Wees inventief: niet alle seks is hetzelfde als penetratie. Er zijn veel andere mooie vormen van seksueel spel waar beide partners van kunnen genieten. Grijp de kans om nieuwe dingen te proberen – laten we gaan!

Tips voor sensualiteit elke dag

Periode is iets wonderbaarlijks – in de ware zin van het woord. Omdat het vrouwelijk lichaam zich elke maand tot de menopauze opnieuw voorbereidt op een klein wonder. Net als lichaamstemperatuur en hartslag is de hele menstruatiecyclus een teken van gezondheid.

Elke vrouw ervaart haar menstruatie en de individuele dagen van de menstruatie anders. Sommigen voelen helemaal geen verandering – noch mentaal noch fysiek. Andere vrouwen zijn trots of opgelucht dat de bloeding begint. Weer anderen ervaren de periode als een last en worstelen maand na maand met allerlei klachten. Het maakt niet uit hoe u zich op dit moment voelt, we zullen u uitleggen hoe u zich elke dag van uw dag goed kunt voelen en van uzelf kunt houden.

1. Vóór de periode

Omdat het oestrogeengehalte daalt, maar het hormoon progesteron toeneemt, treden tijdens deze fase vaak stemmingswisselingen op. Het kan ook de huid aantasten en water vasthouden. Ongeveer elke tweede vrouw lijdt aan fysieke en / of emotionele problemen die verband houden met de menstruatiecyclus – het zogenaamde premenstrueel syndroom (PMS). De symptomen (gevoelige borsten, lusteloosheid, onbedwingbare trek, migraine, enz.) Verschijnen 4 tot 14 dagen voordat uw menstruatie begint. Vaak voelen vrouwen zich nu als rust en troost. Verfraai jezelf deze bijzondere dagen door iets goeds voor jezelf te doen, bijvoorbeeld wandelingen in de frisse lucht of wellness thuis!

Tip: Massagekaarsen geven een aangename geur af in de kamer. Als de kaars aangestoken wordt, verandert de was in olie, wat ideaal is voor een ontspannende massage. Dankzij de aangename warmte van de wax worden de spieren ontspannen. Trakteer uzelf op een ontspannende pauze door uw onderrug of buik te masseren met ronddraaiende bewegingen of vraag uw partner om u te verwennen met rustgevende aaien.

2. Zware dagen en krampen

De PMS-symptomen verdwijnen langzaam en de menstruatie begint. De bloeding is het hevigst aan het begin van je menstruatie. Seksuele omgang is tegenwoordig voor veel vrouwen geen groot verlangen. Als u nog wilt naar intense hoogtepunten, stimulatie van de clitoris ervaren door middel van orale seks of lay-on vibrators , zoals de Womanizer Premium of Yva van Svara, zijn geschikt . Het speelgoed wordt gewoon op de vulva geplaatst in plaats van vaginaal ingebracht. Tampons kunnen gewoon op hun plaats blijven en u kunt achterover leunen en genieten.

Veel vrouwen ervaren meestal ongemakkelijke buikkrampen en rugpijn tijdens de eerste dagen als gevolg van het samentrekken van de baarmoederspieren. De beste remedie hiervoor is lichaamsbeweging en warmte. Een warm bad of een warmwaterkruik zijn niet alleen goed voor je eigen welzijn, ze helpen ook bij het verlichten van krampen. Een bezoek aan de sauna (bijv. Met draadloze en 100% discrete zachte tampons ) kan wonderen verrichten. Seks ontspant ook het lichaam en kan krampen en spanning verlichten.

3. Het libido tijdens de periode

Veel vrouwen ervaren tijdens hun menstruatie een toegenomen verlangen naar seks. Dit komt door het feit dat het hormoonniveau in de loop van de regel sterk stijgt en het weefsel in het vrouwelijke genitale gebied tijdens de menstruatie zeer goed van bloed wordt voorzien. Dit kan leiden tot meer gevoeligheid en nog betere seks met intense orgasmes . Vanuit medisch oogpunt spreekt niets tegen seks tijdens je menstruatie. Als jij en je partner er zin in hebben, dan is dat natuurlijk helemaal geen probleem – en kan het zelfs een heel sensuele en vooral intieme ervaring zijn.

Voordelen van seks tijdens je menstruatie 

❤️ Menstruatiepijn, tot ziens! Seks kan krampen
verlichten en de buik ontspannen ❤️ Orgasmes geven het feel-good
hormoon oxytocine vrij, dat pijn remt ❤️ Dankzij moeder natuur is menstruatieseks extra glad – je bespaart jezelf het glijmiddel
❤️ De menstruatie wordt verkort omdat seks het vergieten van bloed bevordert – ja!

Dat kleine bloed …

Maak je geen zorgen: een vrouw verliest slechts 30 tot 70 milliliter bloed per menstruatie – ongeveer een half kopje koffie. Angst voor bloedbaden zoals in Slatter-films is absoluut ongegrond. Menstruatiebloed is ook niet onhygiënisch, vuil of gevaarlijk voor mannen en vrouwen. Wil jij of je partner toch contact met de vloeistof vermijden, dan zijn condooms de oplossing! In ieder geval moet je tijdens je menstruatie ook aan anticonceptie denken, want ook tijdens de menstruatie kan een vrouw zwanger worden! 

Zelfs zachte tampons zijn een goed alternatief. De kleine, schroefdraadloze sponzen vangen het menstruatiebloed veilig op en kunnen ongemerkt gedragen worden tijdens geslachtsgemeenschap. Ze verschillen voornamelijk van conventionele tampons doordat ze geen terugtrekband hebben. Ze zijn speciaal ontworpen voor menstruatieseks . En omdat ze volledig onzichtbaar zijn, zijn ze meestal ook ideaal voor sportieve activiteiten. 


Seksdeskundige Paula Lambert is totaal ontspannen over seks tijdens de menstruatie. Sterker nog, zij en veel van haar vrienden genieten er echt van. Waarom het voor sommige mensen nog steeds een obstakel is, kan als volgt worden uitgelegd:

“Mijn indruk is altijd geweest dat het mannen bang maakt als de penis naar buiten komt en dan plotseling lijkt alsof iemand hem in de blender heeft gedaan. Het is meer een psychologisch probleem dan echte walging. “

Seksposities om seks te hebben tijdens je menstruatie

Deze houding is vooral geschikt als u krampen heeft. Knuffel tegen je partner aan als een lepeltje met je schoot naar achteren. U kunt gewoon comfortabel en veilig liggen en genieten van zijn bewegingen.

Wil je er absoluut zeker van zijn dat er geen of zo min mogelijk bloed ontsnapt, dan is deze positie ideaal! U kunt ontspannen op uw rug liggen en uw benen gesloten houden terwijl hij kan doordringen en in u kan bewegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.