Seks tijdens de zwangerschap: dit moet je weten!

Seks tijdens de zwangerschap – is het eigenlijk mogelijk? Tot wanneer kan ik met mijn partner slapen en kan er iets met de baby gebeuren tijdens het proces? Welke houdingen zijn bijzonder geschikt voor zwangere vrouwen? Al deze vragen worden vaak gesteld door aanstaande ouders – wij hebben de antwoorden.

Seks tijdens de zwangerschap – Hoe veilig is het voor de baby?

Als je zwanger bent, hoef je niet zonder seks te doen! Het ongeboren kind is in zijn vruchtzak in de buik goed beschermd tegen trillingen en positieveranderingen. De baby kan ook niet worden verwond door penetratie. Sommige vrouwen ervaren een orgasme zelfs intenser tijdens seks tijdens de zwangerschap , omdat de bloedtoevoer naar de geslachtsorganen tijdens de zwangerschap verbetert.

Afhankelijk van het verloop van de zwangerschap moeten koppels echter overwegen om hun positionele gewoonten aan de nieuwe omstandigheden aan te passen, aangezien druk op de buik voor de vrouw oncomfortabel kan worden. Bij twijfel kan ook een open gesprek met een gynaecoloog, die de zwangerschap medisch begeleidt en bijzondere risico’s nauwkeuriger inschat, u hierover adviseren.

Hoe lang kunnen zwangere vrouwen seks hebben?

In theorie kunnen zwangere vrouwen tot de geboorte seks hebben. Dat hangt er helemaal van af hoeveel koppels samen de liefde willen bedrijven. Alles is mogelijk, er hoeft niets te gebeuren! Afhankelijk van de zwangerschapsmaand zijn er verschillende uitdagingen voor zwangere vrouwen, die ook van invloed zijn op seksueel verlangen, de partner en de mogelijkheden van seksuele praktijken. We laten u nu zien wat deze uitdagingen zijn en welke posities voordelig zijn voor welk trimester van de zwangerschap.

Welke posities kloppen wanneer?

Seks in het eerste trimester:

Deze zwangerschapsperiode wordt vaak gekenmerkt door misselijkheid en hormoonschommelingen, die vaak leiden tot seksueel ongemak bij vrouwen. De risico’s van een miskraam zijn in dit stadium ook aanzienlijk. Daarom is het belangrijk om seks voorzichtig te benaderen. Als je van elkaar houdt, kun je ook samen vingeren, masturberen of genieten van orale seks . Comfortabele houdingen en langzame penetratieseks zijn ook mogelijk.

Seks in het tweede trimester:

In de tweede fase van de zwangerschap is seks relatief gemakkelijk en onbeperkt. Omdat de buik echter al groeit en groter wordt, is het tijd om na te denken over andere seksposities. De buik mag niet in de positie worden gedrukt en moet relatief vrij zijn. Met een comfortabele berijdershouding, zijwaartse houding of liggend kan de vrouw ontspannen stoom afblazen.

Derde trimester geslacht:

In de laatste fase van de zwangerschap neemt de maag aanzienlijk in volume toe en kunnen bepaalde houdingen die in het tweede trimester nog mogelijk waren nu oncomfortabel worden. Nogmaals, de buik mag niet worden ingedrukt. De vrouw kan ontspannen op haar rug liggen zodat de man haar van voren kan penetreren. Orale seks is een goed alternatief in deze tijd waarin positieseks steeds zwaarder wordt. Ook bij seks tegen het einde van de zwangerschap wordt een condoom aanbevolen. De zaadvloeistof van de man bevat prostaglandinen, die de bloedcirculatie stimuleren en de bevalling induceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.