Penisfeiten: wist u dit over de penis?

penisfeiten

Hier zijn enkele feiten over de penis en het scrotum van de man!

1. Hoeveel voorhuid je hebt, verschilt van man tot man

Sommigen hebben zo veel voorhuid dat het over het hoofd van de penis hangt en bijna op een proboscis lijkt. Anderen hebben zo’n korte voorhuid dat je een beetje van de glans kunt zien. Bovendien hebben sommige mannen een zo strakke voorhuid dat het niet mogelijk is om deze naar achteren te trekken of dat het pijn doet om dit te doen. 

2. Geen enkele penis is helemaal recht of glad

Dit geldt voor zowel slappe als stijve penissen. De penis wijst meestal iets naar rechts of links. 

3. Meer dan 5 op de 10 hebben kleine knobbeltjes op de penis

Deze tepels kunnen op de rand van de peniskop, bij de plasbuis en het peniskoord zitten. De bultjes kunnen ook wit zijn. Ze verschijnen meestal tijdens de puberteit en worden penispapels genoemd. De puistjes zijn volkomen ongevaarlijk en verdwijnen niet met medicijnen of zeep. Meer dan de helft van alle jongens heeft dergelijke knobbels. 

4. De penis heeft geen onderhuids vet

Dit betekent dat het gemakkelijk is om te zien wat zich onder de huid van de penis bevindt. Je ziet de bloedvaten, maar ook stippen die kunnen uitsteken. De stippen zijn ofwel haarzakjes of talgklieren die er zijn om de huid soepel te maken.

5. De penis heeft meer pigment dan veel andere plaatsen op het lichaam

Daarom is de penis vaak iets donkerder dan de rest van het lichaam. Het pigment kan enigszins ongelijk verdeeld zijn, waardoor de penis een enigszins afgeschermd uiterlijk krijgt. 

6. De ene bal is groter dan de andere

Het is volkomen normaal dat mannen de ene testikel groter hebben dan de andere. De ene testikel hangt ook iets verder naar beneden dan de andere. Mannen moeten namelijk kunnen bewegen zonder dat de ballen tegen elkaar aan gaan knagen of borrelen. 

7. Het verschil in grootte tussen penissen is het grootst als ze ontspannen zijn

Het verschil is te wijten aan het feit dat de penissen verschillende hoeveelheden bloed ledigen wanneer de erectie naar beneden gaat. Het verschil in grootte tussen twee lullen is dus kleiner wanneer ze rechtop staan.

8. Sommige mannen krijgen pijn in de penis na seks

Dit komt omdat de zenuwen in de penis goed hebben gevoeld en rust nodig hebben, net zoals sommige vrouwen pijn kunnen krijgen na seks. Het kan ook gebeuren na een handjob.

9. Je kunt je penis echt breken

Er zijn geen botten in de penis die kunnen worden gebroken, dus het is onmogelijk voor de penis om te breken in de ware zin van het woord. Maar er is nog steeds een diagnose die penisfractuur of penisfractuur wordt genoemd. Het zijn niet de botten die worden gebroken, maar het stevige membraan dat de schimmellichamen in de penis omringt, scheurt en zal resulteren in een zeer pijnlijke zwelling. Het wordt gewoon een gebroken penis genoemd omdat het zo doet denken aan een gewone breuk. Verwondingen tijdens seks, vooral tijdens de cowgirl-positie, zijn verantwoordelijk voor ongeveer een derde van de penisbreuken die optreden. 

10. Mannen krijgen ’s nachts meer erecties

Een gezonde man heeft gemiddeld 3 tot 5 erecties tijdens een volledige nachtrust. Elke erectie kan wel 25 tot 35 minuten duren. Dat komt neer op bijna 4 uur erectie tijdens de nacht! 

Wist je dat vrouwen hetzelfde kunnen ervaren? 

11. Mannen met grote schoenen…

… heeft grote voeten, en niet per se een grote penis. Ondanks alles wat je misschien hebt gehoord over grote voeten en grote penis, is er tot op heden geen direct verband tussen beide gevonden.

12. Fallofobie

Er is voor het grootste deel een fobie – ook voor penissen. Als je last hebt van fallofobie, ben je gewoon bang voor penissen!

13. Kleine penis syndroom

Het syndroom van de kleine penis is een vorm van ziekte die ervoor zorgt dat je rondloopt met angst dat de penis te klein is – zelfs als het normaal is. Veel mensen denken eigenlijk dat ze een probleem hebben dat vergelijkbaar is met de kleine minderheid van de bevolking die met micropenis is geboren. De limiet voor micropenis varieert enigszins, afhankelijk van de gemiddelde grootte, maar voor een volledig ontwikkelde man zal de lengte van de penis in erectie tussen de drie en vier centimeter zijn. 

14. De allereerste erectie

De eerste erectie van de man vindt plaats lang voordat hij wordt geboren. Baby’s kunnen zelfs een erectie krijgen in de baarmoeder. Het is bewezen door middel van echografie. Wanneer een foetus 16 weken oud is, ervaart het regelmatig erecties tot aan de geboorte. 

15. Alleen orale seks

Er zijn zelfs mannen die flexibel genoeg zijn om zichzelf te pijpen. Zou jij een van hen willen zijn…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.