Penisbreuk: informatie, risico’s en tips

penisbreuk

Het is niet ongebruikelijk dat een zogenaamde penisbreuk optreedt als gevolg van een seksueel ongeval. Alleen al de gedachte aan deze verwonding stuurt een rilling over je rug – en zelfs als het niet alledaags is, is het niet onmogelijk, vooral bij hardere sekspraktijken, dat er iets pijnlijks kan gebeuren met het rechtopstaande lid.

Een penis breken – is dat zelfs mogelijk?

De term penisfractuur is eigenlijk een beetje misleidend. De menselijke penis heeft immers geen bot om te breken. In plaats daarvan is er een scheur in een of meer van de omringende holle lichamen. Zoals bekend vullen deze zich bij opwinding met bloed en zorgen zo voor een erectie. Als de tunica albuginea, de omringende weefsellaag van dit erectiele weefsel, te veel wordt belast , bijvoorbeeld door een ongeluk tijdens seks of tijdens masturbatie , kan deze scheuren. Zo’n breuk klinkt niet alleen erg pijnlijk – het is ook erg pijnlijk voor de getroffenen. Een plotseling knikken of draaien of een gewelddadige compressie van de penis moet daarom ten koste van alles worden vermeden.

De meest voorkomende symptomen

Misschien vraagt ​​u zich nu af: hoe herken je een penisbreuk? Hier zijn enkele duidelijke tekenen:

  • Ernstige stekende pijn
  • Luid gekraak bij de breuk
  • Onmiddellijke ontspanning van de penis
  • Er is een merkbare blauwe plek en zwelling
  • De penis buigt naar één kant door inwendige bloedingen
  • Er kan bloed uit de urethra komen als deze ook gescheurd is

Gebroken penis – wat nu?

Als je denkt dat je je penis hebt gebroken, is dit een geval van eerste hulp en absoluut niets om je voor te schamen. Want niet alleen is de pijn voor veel mensen bijna ondraaglijk, het kan ook ernstige gevolgen hebben als de ruptuur niet wordt behandeld. Een scheve penis, ontstekingen, abcessen, pijnlijke erecties, erectiestoornissen en zelfs onvruchtbaarheid kunnen het gevolg zijn.

In het ziekenhuis is de ruptuur echter meestal goed te behandelen met een operatie, zodat het weefsel kan herstellen. Daarna moet seks en masturbatie echter een paar weken worden vermeden om het erectiele weefsel te beschermen.

Tip: op weg naar de eerste hulp moet u de penis zo strak mogelijk knijpen – een flexibel koelkussen helpt tegen de pijn en zwelling van het gewonde weefsel. Vermijd het gebruik van pijnstillers die het bloed verdunnen, zoals aspirine, om de blauwe plek niet te vergroten.

Penisbreuk: deze posities zijn bijzonder gevaarlijk

Ruiterhouding, omgekeerde cowgirl en doggystyle: Bij deze drie geslachtshoudingen is de kans het grootst dat de penis uit de vagina of anus glijdt en het gewicht van de ander of je eigen kracht bij het duwen buigtrauma of compressie veroorzaakt. Daarom moeten beide mensen zich bewust zijn van de risico’s en, zelfs in het heetst van de strijd, oppassen dat ze niet te hard zijn. Dit is meestal de beste manier om te voorkomen dat een penis breekt.

In principe kan er echter ook een pijnlijk ongeluk gebeuren tijdens het masturberen – bijvoorbeeld als je jezelf tevreden stelt met vaste voorwerpen die ervoor kunnen zorgen dat de penis gaat knikken wanneer je hem vastpakt of er per ongeluk uit glijdt. Hieronder valt bijvoorbeeld het gebruik van een stofzuigerbuis vanwege het ontbreken van geschikt speelgoed . Als je het een beetje stormachtiger wilt, raden we aan om zachte masturbators te gebruiken om pijnlijke blessures te voorkomen.

Tip: Met sextoys dat ook nog vibreert, kun je jezelf nog intenser stimuleren zonder afhankelijk te zijn van een hardere “in-out”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.