Kunyaza – Orgasme door te tikken

kunyaza

Kunya-wat? Deze traditionele seksuele praktijk komt uit Rwanda en betekent letterlijk “plassen”. Het gaat er eigenlijk niet om je partner te laten plassen, maar om vrouwelijke ejaculatie . Kunyaza is een uiterst effectieve manier om vrouwen te laten squirten. Volgens de Rwandese seksonderzoeker Vestine Dusabe kan ongeveer 90% van de vrouwen uit Kunyaza squirten.

Korte neveninformatie: Het vrouwelijke ejaculaat is geen urine, maar een afscheiding die hoogstwaarschijnlijk wordt uitgescheiden door de zogenaamde Skene-klieren, die zich naast de urineafvoer bevinden. Lichamen zijn verschillend en niet elke vrouw produceert deze afscheiding in dezelfde hoeveelheden.

Hoe werkt Kunyaza?

Squirten werkt het beste door vaginale en clitorale stimulatie, en dat is waar Kunyaza om de hoek komt kijken. De expert in traditionele volksgeneeskunde Nsekuye Bizimana publiceerde in 2005 zijn boek ” Kunyaza: Meerdere orgasmes en vrouwelijke ejaculatie met Afrikaanse liefdeskunst”. 

Kunyaza is verdeeld in een penetrerende en een niet-penetrerende fase. Het is het beste voor de vrouw om comfortabel op haar rug te liggen en haar benen wijd uit elkaar te houden.

Penetratieve fase: de man dringt eerst met een paar zachte bewegingen de vaginale ingang binnen en bevochtigt tegelijkertijd zijn penis. Daarna schakelt hij over op een paar diepere stoten richting de baarmoederhals, waarbij hij cirkelvormige bewegingen maakt met de penis tussen de vaginawanden. Om de beweging te ondersteunen kan de penis tussen de wijs- en middelvinger worden vastgehouden. 

Niet-penetrerende fase: de bevochtigde en stijve penis wordt uit de vagina getrokken en de vulva wordt nu ritmisch getikt. Het afwisselend tikken en wrijven begint op de kleine vulvale lippen en de vaginale vestibule. Bij een bepaald niveau van stimulatie zal de penis ook gemakkelijk de vaginale ingang binnendringen om de binnenkant te stimuleren. Vervolgens wordt op dezelfde manier op de clitoris getikt. 

Het ritmische tikken neemt op den duur toe en bevordert zo de bloedtoevoer naar de vulva. Dit kan leiden tot nog intensere orgasmen.

Voor vrouwelijke ejaculatie mag er aan het einde geen penetratie meer zijn, maar moet de focus op de clitoris liggen. Anders spreekt niets tegen het simpelweg uitvoeren van Kunyaza tussendoor met penetrerende seks. 

Waardering van het vrouwelijk orgasme

De seksuele praktijk Kunyaza wordt voornamelijk beoefend in Centraal-Afrikaanse landen, met name in Rwanda, Oeganda, Burundi en het oosten van Congo. In Oeganda is het ook bekend als Kachabali. Het doel van de Kunyaza-methode is om vrouwen in staat te stellen intense orgasmes te hebben, ongeacht cunnilingus of masturbatie . 

Omdat Kunyaza meer tijd en techniek vereist dan puur penetrerende seks, wordt het ook vaak gezien als een teken van genegenheid of de wil om de relatie naar een hoger niveau te tillen. 

Overigens zou de methode zijn ontstaan ​​toen een jonge soldaat vanwege zijn opwinding zijn erectie niet kon behouden en met haastige bewegingen op de vulva van zijn partner tikte. En dat is precies waar seks om draait: wees creatief, laat je niet gek maken en blijf proberen als er kleine obstakels zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.