Hoe gebruik je een penisring op de juiste manier?

penisring

Correct gebruik van een penisring is essentieel voor het gewenste resultaat – een hardere erectie, vertraagde ejaculatie en een intenser orgasme . In deze post leggen we uit hoe je een penisring op de juiste manier omdoet, waar je op moet letten bij het materiaal, welke maat geschikt is voor welke penisomtrek en nog veel meer.

Veelgestelde vragen penisring

 • Waarom een ​​penisring gebruiken?
 • Hoe doe ik een penisring om?
 • Hoe draag ik een penisring?
 • Penisring met of zonder vibratie
 • Welke maat penisring moet ik kiezen?
 • Welke soorten penisringen zijn er?
 • Welke andere speciale penisringen zijn er?
 • Wat valt er nog meer te weten?

Waarom een ​​penisring gebruiken?

Het hele punt van een penisring is om een lichte opstopping van bloed in de penis te creëren. Aan de ene kant verhardt dit de erectie en aan de andere kant vertraagt ​​het de ejaculatie, waardoor mannen langer kunnen volhouden. Bovendien voelt het orgasme veel intenser voor hem.

Hoe doe ik een penisring om?

De ring moet worden omgedaan  als de penis slap of half rechtop staat  . Eerst wordt de ring over de eikel naar het midden van de penisschacht getrokken. Van daaruit kan het verder naar het uiteinde van de schacht worden getrokken en in de derde stap rond de testikels naar de basis van de penis worden  geduwd. De penis wordt stijf nadat deze is aangebracht.

De penisring moet strak zitten, maar niet zo strak dat het pijn doet. Bij elastische siliconenringen moeten er nog een of twee vingers door de ring passen zodra deze zich op de basis van de penis bevindt. Bij metalen ringen moeten er zeker twee vingers doorheen passen. Dit betekent dat de penis na het aantrekken nog voldoende ruimte heeft om op te richten. Als de penis te veel groter wordt, duidt dit op zwelling en moet de ring onmiddellijk worden verwijderd.

Hoe draag ik een penisring?

Penisringen kunnen tegelijkertijd om de penisschacht of penisschacht en testikels worden gedragen, bij de zogenaamde peniswortel. In de regel worden cockringen aan de basis van de penis gedragen. Maar ze kunnen ook onder de punt van de penis of in het midden van de penisschacht worden gedragen. Dit geldt meestal voor penisringen met vibraties, omdat deze bedoeld zijn om de clitoris te stimuleren.

De penisringen die om de peniswortel kunnen worden geplaatst, moeten worden omgedaan als de penis slap is . Om dit te doen, kunt u het eerst over de testikels en vervolgens rond de penis schuiven.

Penisring met of zonder vibratie?

Er zijn penisringen met vibratie en zonder vibratie . De vibrerende ringen zijn geschikt voor koppels omdat ze de clitoris stimuleren tijdens de seks. Bij dit type penisring is het gebruikelijker om de ring alleen op de schacht te dragen, zodat de clitoris optimaal kan worden verwend. 

Welke maat penisring moet ik kiezen?

Er zijn zeer elastische en verstelbare penisringen die zich eenvoudig om de penis wikkelen zonder dat de man meer op de omtrek hoeft te letten. Deze zijn vooral geschikt voor beginners die voor het eerst een penisring willen proberen.


Rekbare siliconen penisringen zoals 3-delige cockringen set grijs kunnen het beste worden aangebracht als de penis nog slap is. Als de ring aan de basis van de penis zit, controleer dan of er nog een of twee vingers door kunnen – dan is het perfect.


Verstelbare penisringen zoals de 4-Way verstelbare Cock en Ballring is ideaal voor beginners, omdat ze gemakkelijk aan en uit kunnen worden gedaan. De lus wordt eenvoudig om de basis van de penis geplaatst en vastgedraaid.

Voor penisringen die niet kunnen worden uitgerekt, moet u echter uw exacte maat weten, d.w.z. de omtrek van uw penis. Zo kun je dit bepalen:

Waar en hoe meet ik mijn penisomtrek?

Afhankelijk van waar je de penisring wilt dragen, zijn er kleine verschillen bij het meten. Penisringen kunnen op 3 plaatsen op de penis  gedragen worden :

 1. achter de testikels
 2. voor de testikels
 3. achter de eikel

Heb je de juiste baan gevonden? Meet vervolgens de juiste maat voor de penisring. Een flexibel meetlint dient als hulpmiddel, of een stukje draad dat vervolgens kan worden gemeten. Om te meten, trekt u het meetlint of touwtje strak en plaatst u het rond de betreffende plek en meet u het rechtopstaande ledemaat nauwkeurig.

Hoe de diameter te berekenen:

De waarde die u krijgt als u meet, is de omtrek van de penis, die moet worden gedeeld door 3,14 (pi). Zo krijg je de diameter van de penis. Er zijn talloze online rekenmachines die je hoofdrekenen graag voor je doen.

De juiste penisring voor jouw maat:

De diameter van de penis is niet hetzelfde als de diameter van de penisring. Om de juiste penisringmaat te vinden trek je 3-5 mm af van je penisdiameter, dan heb je de juiste maat voor de penisringdiameter. Let op: Als u de penisring tegelijkertijd om penis en testikels wilt dragen, mag u de 3-5 mm niet verwijderen.

Bij gebruik van een brede metalen ring of een ander massief materiaal, moet u een iets grotere diameter voor de penisring kiezen, omdat deze in een noodgeval niet kan worden doorgesneden of geopend als deze te strak zit.

Maattabel:

reikwijdtediameter
78 mm25 mm
81 mm26 mm
84 mm27 mm
88 mm28 mm
91 mm29 mm
94 mm30 mm
97 mm31 mm
100 mm32 mm
103 mm33 mm
106 mm34 mm
110 mm35 mm
113 mm36 mm
116 mm37 mm
119 mm38 mm
122 mm39 mm

Welke soorten penisringen zijn er?

 1. Rekbaar:  Flexibele en rekbare penisringen zijn meestal gemaakt van siliconen of rubber. Zoals gezegd zijn deze cockringen ideaal voor beginners om aan het gevoel te wennen. Ze zijn gemakkelijker aan te trekken en gemakkelijker weer uit te trekken.
 2. Metaal: Hier is het belangrijk om de exacte maat te weten. De ringen zijn niet flexibel en als ze de verkeerde maat hebben, kunnen ze erin snijden en de bloedstroom te veel belemmeren. Toch geven veel mannen de voorkeur aan metalen ringen zoals deze cockring van Malesation , omdat het extra gewicht van het materiaal en de hardheid een beslissende rol spelen bij het gevoel van genot.


Siliconen ringen zoals Trinity Siliconen Cockringen set zijn extreem elastisch en nestelen zich perfect op de penis. Zorg dat er bij het omdoen van de ring nog een of twee vingers door passen, dan is de maat perfect.


Metalen ringen zoals de Ouch cockring! zijn vooral geschikt voor ervaren ringdragers. Zorg er bij het aanbrengen voor dat er in ieder geval twee vingers door passen.

Welke andere speciale penisringen zijn er?

Er zijn andere penisringen die bijzonder geschikt zijn voor gevorderde gebruikers. Sommige ringen kunnen worden aangesloten op een anale plug of worden gebruikt met een kleine dildo voor dubbele penetratie.


Het Prostaic Play Explorer Cockring is een penisring en anaal plug in één. Tijdens seks of solo is de stimulatie met het speeltje twee keer zo intens. Het aansluitende middendeel masseert ook het perineum bij het bewegen en maakt het genot nog levendiger.


Wat valt er nog meer te weten?

 • Vergeet glijmiddel niet: de penisring moet altijd met wat glijmiddel worden omgedaan. Een glijmiddel op waterbasis is het beste omdat het compatibel is met alle materialen . De gel maakt het ook makkelijker om de penisring er weer af te doen.
 • Tijdslimiet instellen: De penisring mag niet langer dan 20 minuten per keer worden gedragen. Als zich vooraf gevoelloosheid of pijn ontwikkelt, moet de penisring onmiddellijk worden verwijderd.
 • Weer verwijderen  De penisring kan worden verwijderd zodra de penis slap of slechts licht rechtop staat. Bij het verwijderen moet u oppassen dat u geen schaamhaar uittrekt. Over het algemeen is het raadzaam om je schaamhaar te scheren voordat je een penisring omdoet.
 • No Go’s: Val nooit in slaap met een penisring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.