Bondage-posities: hoe doe je het goed?

Bondage

Bondageposities voor beginners

Bondage is niet altijd bondage . Artful bondage heeft een breed scala aan doeleinden en er zijn talloze soorten bondage, evenals zeer verschillende technieken en bondage-posities. Torture bondage, decoratieve bondage, hogtie, spread eagle en meer – we leggen de belangrijkste bondage-posities.

De meest populaire bondage-posities

Hogtie

Liggend op de buik zijn polsen en enkels samengebonden, polsen en enkels zijn ook samengebonden. Voel langzaam uw weg en laat de verbinding tussen hand en voet langer om geen rugbeschadiging te riskeren.

Frogtie

Bij de Frogtie worden de benen met de enkels aan de dijen vastgemaakt, waardoor een kikkerpositie ontstaat. De polsen worden op hun beurt aan de buitenkant van de beensteunen aan de respectievelijke zijkant of achter de rug bevestigd.

Verspreide adelaar

Het broekje wordt op je rug of buik geplaatst, handen en voeten van jezelf, bevestigd aan vier afzonderlijke punten. De voltooide gespreide adelaar ziet er van bovenaf uit als een grote X. BDSM-professionals oefenen ook de Spread Eagle terwijl ze op een St. Andrew’s kruis staan .

Strappado

De polsen worden achter de rug vastgebonden en met een touw omhooggetrokken. Het touw is aan het plafond bevestigd. Houd uw voeten op de grond. Deze positie is alleen voor bondageprofessionals en mag alleen onder begeleiding of in een professionele studio worden uitgevoerd. Risico op schouderletsel.

Doos stropdas

De armen zijn achter de rug samengevoegd. Het touw is aan de achterkant om het bovenlichaam (boven en onder de borst) gebonden. Mensen met schouderproblemen moeten deze houding vermijden of er langer in blijven.

Bondage soorten

Elkaar boeien en zo een duidelijke machtskloof creëren tussen de bondageartiest (“rigger”) en de onderdanige partner (“konijntje”) is een populair erotisch spel. Maar wat doen de ketenen eigenlijk en waarvoor worden ze gebruikt? Er zijn drie hoofdgroepen:

  • Bij Zweckbondage gaat het simpelweg om het vaststellen van immobiliteit, dan spreekt men ook van Gebrauchsbondage. Kennis van speciale knooptechnieken en speciale bondage gebruiksvoorwerpen is niet nodig. Het doel is om de sub snel en correct te repareren.
  • Marteling bondage daarentegen is bedoeld om de billen in een zo ongemakkelijke of pijnlijke mogelijke positie te dwingen – bijvoorbeeld als straf in de context van een strafspel. Geslachtsgemeenschap hoeft trouwens geen onderdeel te zijn van een bondagesessie, maar seks kan gebeuren. Dit is de reden waarom de term “bondageseks” soms wordt gebruikt.
  • De zogenaamde decoratieve bondage is bijzonder mooi om naar te kijken – wat ook hier het doel is . Esthetische aspecten staan ​​hier op de voorgrond. Bovenal moet de bondage er goed uitzien en slechts in tweede instantie de bodem beperken. Sierlijke bondage wordt vaak gedragen om bepaalde lichaamsdelen te benadrukken of als “kostuum” op fetisjfeesten.

Bovendien moet de listige Japanse bondage (genaamd Shibari of Kinbaku) worden onderscheiden van de bondage die ons bekend is. Dit is een bondagekunst uit Japan. Het doel is om het lichaam en de touwen te combineren tot een esthetische en harmonieuze eenheid. Er is niet altijd een machtsongelijkheid tussen het actieve en passieve deel, dus je kunt elkaar als gelijkwaardige medeplichtigen zien als je vastgebonden bent.

Een reactie op “Bondage-posities: hoe doe je het goed?

  1. Pingback: BDSM-straffen - de beste ideeën - FirstToy Magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.