9 ingenieuze dingen die je kunt doen met glijmiddel

waar kun je glijmiddel voor gebruiken

Glijmiddel is een echte kameleon. Het maakt niet alleen seks soepeler, maar het kan je ook helpen bij veel dagelijkse noodsituaties. We hebben 9 tips samengesteld die geschikt zijn voor alledaags gebruik, waarmee je zeker nooit meer zonder glijmiddel de deur uit wilt.

Smeermiddel met een verschil

  1.  Glijmiddel is als antischuurmiddel vooral populair bij marathonlopers. Als de binnenkant van de dijen of tepels tijdens het lopen pijnlijk wordt gewreven, kan dit leiden tot een ongemakkelijk branderig gevoel. Glijmiddel op siliconenbasis kan dit snel verhelpen. Masseer gewoon een klein beetje op de tepels of binnenkant van de dijen voor de race en alles zal heel soepel verlopen.
  2. Nieuwe schoenen ? Wie kent het probleem niet met nieuw aangeschafte schoenen die nog niet goed passen. Dit kan snel leiden tot een luchtbel of twee. Als je op een gegeven moment veel druk of wrijving voelt, kun je gewoon wat glijmiddel op siliconenbasis op de plek aanbrengen. Niets staat het dansen door de nachten in de weg.
  3. Ring, ring,  ga alsjeblieft van mijn vinger af! Vastzittende ringen zijn vervelend. De glij-eigenschappen van een siliconengel kunnen ook helpen bij dit probleem. Gewoon royaal op de ring en vinger aanbrengen, verdelen en voorzichtig proberen de ring met langzame roterende bewegingen te verwijderen.
  4. Nicholas is blij  als de schoenen schoon zijn. Als u geen schoensmeer  bij de hand heeft, kunt u deze schoonmaken met een glijmiddel. Om dit te doen, hoeft u alleen maar een paar druppels op de schoen te druppelen en deze grondig af te vegen met een schone doek. Extra tip: je kunt zelfs siliconengel op leren schoenen gebruiken.
  5. Glijplezier bij het masseren , dat werkt met een glijgel, als er geen massageolie is. Vooral de producten op siliconenbasis glijden heerlijk over de huid en verzorgen deze tegelijkertijd zelfs. Sommige glijmiddelen zijn zelfs verkrijgbaar als praktische 2-in-1 massage- en glijmiddelgel , zodat je op alles voorbereid bent.
  6. Dit is een goede tip voor fietsers . Ze kunnen siliconengel gebruiken om hun fietskettingen weer soepel te laten lopen. Een bijzonder hoogtepunt, de gel beschermt zelfs tegen roest. Wie heeft er nog smeerolie nodig?
  7. De prijs is hoog! Maar wat als het niet meer afgaat? Zelfklevende etiketten en prijskaartjes zijn een veel voorkomende overlast. Het is zelfs gemakkelijker om het plakpapier eraf te krijgen met een portie glijmiddel dan met water. Gewoon aanbrengen, even wachten en dan in één keer loslaten met een stevig voorwerp of je vingers.
  8. Elke dag vers verzorgd ! Een groot aantal veganistische biologische glijmiddelen zorgen voor langdurig vocht en kunnen ook zonder aarzelen worden gebruikt voor de dagelijkse huidverzorging. De milde formule op waterbasis van de biologische producten is bijzonder geschikt voor de gevoelige huid en slijmvliezen.
  9. Je hebt mooi haar!  Gels op siliconenbasis bevatten meestal dimethicon, een belangrijk ingrediënt in veel bekende en dure producten voor het rechttrekken en stylen van haar. Vooral mensen met krullen kunnen baat hebben bij een kleine hoeveelheid van deze glansversterkende vloeistof, vooral in vochtige of koude omgevingen, omdat het de kroezen van het haar aanzienlijk vermindert.

Ontbreekt er iets op de lijst? Dan kunt u ons uw ideeën en nat en gelukkig voorbeelden in het opmerkingenveld hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.