10 goede redenen om ’s ochtends seks te hebben

ochtendseks

Ochtendseks is populair. Volgens een recente Britse studie geeft de meerderheid van de respondenten er de voorkeur aan om op zondagochtend 9 uur ’s ochtends door de lakens te snuffelen. Geen wonder dat ochtendseks tenslotte de perfecte opkikker is en er geen vervelende afspraken op ons wachten, vooral niet in het weekend. Maar ochtendseks kan nog meer doen …

Daarom houden we van ochtendseks

♥ Wakker worden

Piep piep piep – wat een vreselijk geluid in de vroege ochtend! Wie wil er door een hoog alarm uit een diepe slaap gewekt worden? Dan een zachte kus en een paar aaien om je wakker te maken. De endorfine die daarbij vrijkomt, maakt je niet alleen gelukkig, maar ook wakker. Wie heeft daar koffie nodig?

♥ Maak je geen zorgen, wees blij

Goedemorgen lieve zorgen, zijn jullie er allemaal al …? Nee. Kort na het wakker worden, in een warme deken geknuffeld, zijn alledaagse problemen, stress en druk nog ver weg. We hebben onze geest vrij en kunnen ons volledig concentreren op onze dierbaren en gewoon genieten van het moment.

♥ HIJ is klaar

Vroeg in de ochtend zijn de testosteronniveaus van de mens op hun hoogtepunt. Het geslachtshormoon regelt het mannelijke verlangen en zorgt er zo voor dat hij vol energie is en klaar om te gaan. Maar niet alleen je liefje, zijn beste stuk is ’s ochtends vaak klaar voor een snelle act – en dankzij de 25% verhoging van de testosteronconcentratie is het zelfs nog stabieler. Overigens: de testosteronspiegel zakt tegen lunchtijd en bereikt ’s avonds het laagste punt.

♥ Geen storende factoren

Geen strakke spijkerbroek die je met moeite moet afpellen, geen vervelende beha die vast komt te zitten en blijft haken … Een baggy slaapshirt daarentegen is heerlijk makkelijk uit te trekken. Ben je naakte slapers? Des te beter! Ten eerste is het gezonder en ten tweede is het een uitnodiging om ’s ochtends seks te hebben.

♥ Matras sporten in plaats van de sportschool

In plaats van jezelf ’s ochtends te martelen op de stepper of te joggen, kun je je ochtendoefening gewoon vervangen door wellustige ochtendseks. Met dit soort training stimuleer je ook je bloedsomloop, verbrand je calorieën en laad je je batterijen weer op voor de komende dag – en het is ook nog eens leuk.

♥ In een hormonale rush

Endorfines, endorfines, endorfines – tijdens ochtendseks (vooral tijdens een orgasme ) storten we een vrachtwagen vol gelukshormonen uit. Dit verbetert onze stemming en versterkt ons emotioneel. Het effect houdt ongeveer 24 uur aan. We zullen er de hele dag nog wat van hebben.

♥ gezondheid

Een ochtendnummer neemt niet alleen verdriet en zorgen weg, het versterkt onze afweer en verbetert de bloedcirculatie. Nee, niet alleen in bepaalde intieme delen van het lichaam, maar ook in de hersenen. Dit maakt ons productiever, efficiënter en beter voorbereid op een inspannende ochtendvergadering op kantoor.

♥ “Afterglow-effect”

Je weet het zeker: na de seks wil je de hele wereld knuffelen, je zweeft rond als op wolken en het smiley kattengezicht wil gewoon niet weg. Volgens een studie van de Florida State University houdt dit zogenaamde “nagloei-effect” tot 48 uur aan. Dit geluksgevoel versterkt het partnerschap en zorgt voor een geweldige herinnering die je de hele dag laat glimlachen.

♥ Het bewijs van liefde

Ochtendseks is een heel intieme aangelegenheid – en daarom is het zo mooi. Er is geen alcohol, je bent nuchter en gezond, er is ook geen make-up, geen parfum, geen romantisch kaarslicht. Alleen jullie twee – ongelakt en echt.

♥ Er is geen excuus

Er valt zoveel te zeggen over seks in de ochtend – en niets ertegen! Ben je nog steeds te moe? Seks maakt je wakker! Hou je niet van die muffe ochtendadem? Kauwgom is een snelle oplossing en anders zijn seksposities zoals de lepel of doggy style ideaal, waar niet veel wordt gekust. Heb je geen tijd? Zet gewoon je wekker 15 minuten eerder of zet het kleine nummer direct onder de douche en sla twee vliegen in één klap. Ochtendseks is geweldig, waar wacht je nog op?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.